همخونه

بازار مسکن کیش چگونه است

املاک

۲۲ فروردین ۱۴۰۰ 245 بازدید
همخونه
بازار مسکن کیش چگونه است

بازار مسکن کیش چگونه است

بازار مسکن کیش چگونه است

قیمت مسکن در کیش اگرچه دیرتر از سایر نقاط کشور اما سرانجام با افزایش همراه شده است. شیب صعودی قیمت‌ها از اواسط زمستان سال ۹۷ آغاز شد و آهسته آهسته شروع به رشد و شوک عجیبی به بازار مسکن وارد کرد. تا آنجا که در عرض یک سال قیمت متراژ هر واحد آپارتمان صفر در شهرک‌های نوساز جزیره کیش از ۶ میلیون تومان به ۱۴ میلیون تومان رسید؛ حتی برج‌های لوکس جزیره، قیمت هرمترمربع ۳۰ میلیون تومان را هم تجربه کردند. البته در نیمه سال ۹۸ کمی از این شیب کاسته شد.

بازار مسکن کیش چگونه است

با شیوع کرونا در ایران و رسیدن این ویروس مزاحم به کیش، ‌رفت و آمد مسافران به این جزیره به حداقل رسید. از سوی دیگر فعالیت بنگاه املاک در کیش مانند سایر نقاط کشور به مدت تقریبا دو ماه تعطیل شد و در این مدت از خرید و فروش مسکن نیز با افتی فاحش روبه‌رو شد.

با رفع محدودیت سفر به کیش حالا موج جدید افزایش قیمت را در املاک‌ها شاهدیم و این در شرایطی است که به دلیل قیمت‌های بالا، ساکنان کیش، قدرت خرید این واحدها را ندارند.

از همین رو این احتمال تقویت می‌شود که قیمت ها در کنار عواملی مانند نوسانات قیمتی در بازارهای موازی مانند طلا و دلار و همچنین تغییر قیمت مسکن در شهرهای دیگر مانند تهران و شیراز و اصفهان، با سوداگری در کیش در حال افزایش است.

در این مورد حتی مواردی مانند قیمت‌سازی برخی از بنگاه‌ها نیز به گوش می‌رسد تا آنجا که عده‌ای از مردم مدعیند که حتی برخی از آگهی‌ها در فضای مجازی واقعی نیست و تنها برای بازارگرمی ساخته می‌شود.

شرایط رهن و اجاره وضعیت سخت‌تری دارد؛ به‌طوری‌که قیمت رهن کامل واحدهای ۱۳۰ متری سه خوابه در برج‌های جزیره کیش به ارقام ۶۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان رسیده است. حتی اجاره‌بهای یک سوئیت ۵۰ متری در شهرک‌های جدید کیش به ۲۰ میلیون تومان پیش‌پرداخت و اجاره ماهیانه تا ۲میلیون و ۵۰۰ هزار تومان افزایش داشته است.

نکته دیگری که ممکن است بر قیمت‌ها در بازار مسکن تاثیر داشته باشد، ‌رشد تعداد مجوزهای بنگاه املاک در جزیره کیش است. کیش اکنون ۷۵ بنگاه املاک دارد و از همین رو هر کدام از این بنگاه‌ها به دنبال مشتری هستند و این موضوع باعث شده تا قول فروش ملک را با قیمت‌های بالاتر به فروشندگان بدهند.

با این حال این تمام ماجرای معاملات مسکن در کیش نیست. شایعه تاثیر هوای گرم بر کنترل ویروس کرونا باعث شده تا مشتریان بیشتری برای خرید ملک در کیش از گوشه و کنار کشور صف بکشند و بر بازار داغ قیمت‌ها دامن بزنند.

جام جهانی فوتبال و رونق بازار مسکن کیش

«مهدی حمزه» یکی از فعالان معاملات مسکن در جزیره کیش به خبرنگار ایرنا گفته که وضعیت معاملات در کیش بعد از رفع محدودیت‌ها افزایش داشته و این موضوع باعث شده تا قیمت‌ها در مقایسه با اسفند ماه، ‌۲۰ تا ۴۰ درصد افزایش داشته باشد.

وی معتقد است که وضعیت معاملات در هفته‌های آینده بهتر می‌شود اما تاکید کرده که فروشندگان به طمع قیمت‌های بالاتر، ‌معاملات فعلی را به اصطلاح «دبه» می کنند.

این فعال بازار مسکن در کیش همچنین گفته که آغاز بازی‌های تدارکاتی برای جام جهانی قطر نیز می‌تواند بازار مسکن کیش را با رونق همراه کند. از سوی دیگر

حمزه ادامه می‌دهد که کیش همواره منطقه‌ای توریستی بوده و از همین رو برخی افراد که به دنبال خرید ملک در خارج از کشور بودند، ‌ با تغییر قوانین اقامتی، ‌ تمایل به سرمایه‌گذاری در کیش دارند.

وی همچنین از آزاد شدن اجاره روزانه ملک در کیش که به دنبال شیوع کرونا ممنوع شده بود خبر داده و گفته که در هفته‌های اخیر موج جدید حضور مسافران در کیش ایجاد شده است.

پیش از این «علی ابراهیمی معینی» مدیر نظارت بر خدمات و مراکز گردشگری کیش طی اطلاعیه‌ای از ممنوعیت اجاره منازل مسکونی به‌صورت شبانه و ساعتی در جزیره کیش مطابق مصوبه ستاد اقدامات پیشگیرانه ویروس کرونا از ۱۴ اسفند سال گذشته خبر داده بود.

ملک هست، ‌فروشنده نیست

بازار مسکن کیش علاوه بر این موارد با معضل دیگری نیز همراه است. فروشندگانی که تا پیش از این به دنبال مشتری بودند حالا به امید سود بیشتر اجازه فروش ملکشان را نمی‌دهند و در لحظه آخر زیر معامله می‌زنند.

«کریم محمدی» فعال دیگر بازار مسکن در کیش با تاکید بر اینکه بعد از شیوع کرونا در اسفند ماه و در ادامه تا پایان فرودین سال جاری، ‌ تقریبا معامله‌ای صورت نمی‌گرفت، ‌ به ایرنا گفته که معاملات از اواسط اردیبهشت رو به فزونی نهاد و با افزایش مشتریان، ‌ قیمت‌ها صعودی شد.

وی ادامه داد که با وجود مشتریان پر و پا قرص برای خرید ملک در کیش اما فایل‌های فروش با کاهش همراه شده و فروشنده وجود ندارد.

محمدی دلیل این امر را تمایل فروشندگان به افزایش بیشتر قیمت‌ها می‌داند و معتقد است از همین رو و با طمع افزایش قیمت‌ها در ماه‌های آینده، ‌ اکنون فروشندگان از بازار مسکن کیش خارج شده‌اند که این موضوع به دلیل بر هم خوردن میزان عرضه و تقاضا، ‌رشد بیشتر قیمت‌ها را دامن زده است.

وی گفته که یکی از دلایل رشد قیمت املاک در کیش، ‌ رسیدن موج افزایش قیمت‌ها در تهران به این جزیره بوده که با چند ماه تاخیر اتفاق افتاده است.

این فعال بازار مسکن کیش معتقد است که قیمت‌ها رشدی ۲۵ تا ۳۰ درصدی را در سه ماه گذشته تجربه کرده اما این رشد قیمت نمی‌تواند دوام زیادی داشته باشد و در ماه‌های آینده باید منتظر رکود تورمی در این بازار باشیم.

افزایش ۴۰ درصدی قیمت مسکن در کیش

«وحید سهراب» یکی دیگر از فعالان این حوزه در کیش نیز معتقد است که بعد از رشد قیمت‌ها در ماه‌های اخیر باید منتظر رکود و حتی کاهش قیمت‌ها در بازار مسکن کیش باشیم.

وی به ایرنا گفته که قیمت‌ها در سه ماه گذشته ۴۰ درصد بالا رفته با این حال این رشد تا جایی ادامه پیدا می‌کند که قیمت‌ها به تعادل برسند و بعد از آن به طور معمول اندکی کاهش پیدا می‌کنند.

سهراب ادامه داده که بعد از شیوع کرونا و تعطیلی چند ماهه، هجوم مسافر و خریدار را به کیش داشتیم و زمانی که خریدار زیاد باشد، قیمت ملک نیز بالا می‌رود.

وی دلیل دیگر رشد قیمت مسکن در کیش را نوسان دلار و سایر بازارها دانست و گفت که این موارد باعث شد تا موج گرانی به کیش برسد.

به عقیده این فعال بازار مسکن کیش، اکنون قیمت‌ها به ثبات نسبی رسیده اما همچنان خریدار دنبال خرید است و فروشندگان مستاصلند زیرا نمی‌دانند فردا، قیمت‌ها چگونه خواهد بود.

وی در مورد بازار اجاره نیز گفته که اجاره‌ها طبق روال هر سال بالا می‌رود. امسال نیز به نسبت قیمت خانه‌ها، ‌قیمت اجاره افزایش خواهد داشت.

منبع:ایرنا

اشتراک گذاری
برچسب‌ها:

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *